Skolens høner

For 15. året på rad, har nå skolen mottatt nye skolehøner som 5. klasse skal ha ansvaret for. Ansvaret for å gi dyrene godt stell er en ansvarsfull oppgave som vil gå på omgang mellom elevene.

Dersom elevene gjør en god jobb, vil hønene trives og som takk gi oss friske egg. Disse eggene vil bli brukt i bakst og vafler, men også noen egg vil bli solgt. Pengene går da til klassekassa.

På magisk vis vil elevene lære mer om samarbeid og inkludering, fordele oppgaver, stå i et arbeid over lengre tid, ta ansvar for andre, dyrevelferd, disponering av tid, omgjøring, utregning og praktisk bruk av mål og vekt, budsjett, myntverdier, addisjon, subtraksjon, beregninger, kundebehandling, diagrammer og brøk.

Elevene på hele skolen setter stor pris på disse hønene. Er vi riktig heldige blir de så tamme at de faller til ro i armene til elevene. Gjennom hele skoleåret vil disse hønene være til glede og nytte for alle på skolen. Det er så flott å se hvor varsomme, selv de mest voldsomme hender løfter hønene opp. Smiler ikke elevene før de klapper på dyrene, smiler de i alle fall etterpå, både liten og stor.