Hagebruk- og skolekjøkkenperiode

De 2 første ukene av skoleåret gjennomførte 9. klasse sin hagebruk- og skolekjøkkenperiode. I fint sensommervær ble skolehagen ryddet og beskåret, det ble spikret og byttet blomster/grønnsakskasser og hagen ble gjort klar for den kommende høstsesongen. Til hele skolens glede lagde klassen i samarbeid med Sten også en sittegruppe (2 sofaer og bord) av paller. Denne blir nå flittig brukt av små og store i friminuttene.

Inne på skolekjøkkenet har elevene i regi av Hildegunn disket opp de lekreste rettene. Vi kan nevne hjemmelagde pitabrød med grønnsaker, potetsuppe, ovnsstekte grønnsaker, torsk med chilibrent smør og rødbeter. Og alt med grønnsaker fra skolehagen. Dessertene har blant annet bestått av eplekake, tilslørte bondepiker, brunsvigerkage (dansk spesialitet), rullekake med plommesyltetøy, solbærsorbet og solbærsaft. Som avslutningsmåltid ble det servert urtepannekaker som wrap med dressing og grønnsaker, fruktsalat med pikekyss og sitronkrem. Nydelig!

9. klasse takker Hildegunn og Sten for en arbeidsom og inspirerende periode.